El dia 30 de juliol de 2014, s'ha dut a terme la signatura del conveni de "1% cultural" amb l'empresa Cedinsa Eix Transversal, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i l'Ajuntament de Viver i Serrateix per la rehabilitació del Monestir de Santa Maria de Serrateix, s'hi destinarà 250.000 euros.

El calendari marcat per la Generalitat es que durant el que queda l'any  es concreti el projecte de les intervencions a fer al Monestir,  tenint sempre en compte el Pla Director de restauració, que s'ha fet fa poc gràcies als recursos de la Diputació de Barcelona, i es preveu iniciar les obres a la primeria del 2015.

 

Aquest és un conveni de col.laboració entre la Generalitat de Catalunya i Cedinsa Eix Transversal per la rehabilitació de sis monuments a la Catalunya Central. L'objectiu es dur a terme la resatauració, conservació, recuperació i millora de béns d'interès històric, artístic i arqueològic, que es financen a càrrec de l'1% cultural de les obres d'ampliació de la C-25, que realitza l'empresa Cedinsa Eix Transversal, l'import total destinat a les rehabilitacions es de 2.000.000 euros

Aquests sis monuments son béns ubicats en els entorns de la C-25, a les comarques del Bages, Berguedà i Osona.

  • Església de Sant Vicenç de Cardona
  • Església de Santa Maria de l'Estany
  • Monestir de Santa ÇMaria de Serrateix
  • Monestir de Sant Tomàs de Riudeperes a Caldetenes
  • Museu arqueològic de l'Esquesda a Roda de Ter
  • Jaciment arqueològic de Puig Ciutat a Oristà